Nieuwe leerlingen

Uw kind bij ons aanmelden

Een kind mag naar school, wanneer het vier jaar is. U kunt uw kind bij ons aanmelden door middel van het invullen van een inschrijfformulier. U kunt dit formulier telefonisch of schriftelijk bij ons aanvragen, maar natuurlijk mag u ook zo even binnen lopen. Uiteraard horen wij graag zo vroeg mogelijk welke kinderen onze school zullen gaan bezoeken.

Kennismaken

Ouders die voor het eerst hun kind(eren) aanmelden op obs Menterhorn bieden we natuurlijk de gelegenheid om persoonlijk kennis met onze school te komen maken. Wij informeren u graag over de gang van zaken bij ons op school, beantwoorden eventuele vragen en geven graag een rondleiding door onze school. Uiteraard mag u uw kind dan meenemen. Aansluitend op de rondleiding krijgt u een exemplaar van onze schoolgids en een inschrijfformulier mee.

Indien u uw kind aanmeldt voor groep 1, bieden we uw kind de gelegenheid om te komen meedraaien in de groep. Kinderen die tenminste drie jaar en tien maanden zijn, krijgen bij ons op school de gelegenheid om maximaal 5 ochtenden te komen wennen. Op deze manier kan uw kind alvast een beetje kennismaken met de leerkracht, de klasgenootjes en de werkwijze in de klas. Na de aanmelding van uw kind bij de directie van de school, neemt de leerkracht van groep 1/2 contact met u op voor het maken van verdere afspraken.

Wanneer leerlingen jarig zijn in de periode tussen 4 weken voor de zomervakantie en 4 weken na de zomervakantie komen deze leerlingen direct na de zomervakantie op school. In de maand december laten wij i.v.m de vele festiviteiten en feestdagen geen leerlingen proefdraaien. Deze kinderen zijn dan direct na de kerstvakantie welkom.

Wanneer u nog niet zeker weet of u uw kind bij ons wilt inschrijven, maar wel graag informatie over onze school wilt, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom om geheel vrijblijvend kennis te komen maken!